Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

Piotr Ciemny

Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

Oprawa twarda
Liczba stron: 240
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rok wydania: 2024
35,74

34,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

54,99 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

 

Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!

Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.

Skosztuj jak nieziemsko smakują


  • chimichurri z gwiazdnicą pospolitą

  • grillowana sałata z kwiatami lipy

  • szarpane boczniaki bbq

  • miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek


Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu

W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.

PIOTR CIEMNY – twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie „Chwasty od Kuchni”, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło „Znane rośliny w nieznanej odsłoni” nabiera zupełnie nowego znaczenia.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



 

Polecane tytuły

Materiały o książce

Zajrzyj do środka

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem