Konto

Tradycje kulinarne Japonii Magdalena Tomaszewska-Bolałek Książka

Tradycje kulinarne Japonii
25,37 zł
29,90 zł - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy 2025-10-07
Wydawnictwo: Hanami
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Liczba stron: 174
Format: 12.0x20.0cm
Rok wydania: 2023
Zobacz więcej
Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

Szczegółowe informacje na temat książki Tradycje kulinarne Japonii

Wydawnictwo: Hanami
EAN: 9788360740002
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Liczba stron: 174
Format: 12.0x20.0cm
Rok wydania: 2023
Data premiery: 2024-06-18
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: HANAMI - RADOSŁAW BOLAŁEK
ul. STAWKI 2A/183
00-193 Warszawa
PL

Metody dostawy

Typ wysyłki Do 298,99 zł Od 299,00 zł
Automat GLS Punkt GLS
Automat GLS Punkt GLS
7,99 zł 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka DPD Pickup
Poczta Polska Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka DPD Pickup
10,99 zł 0,00 zł
Kurier GLS
Kurier GLS
12,99 zł 0,00 zł
Poczta Polska - Kurier 48 Kurier - DPD InPost Kurier
Poczta Polska - Kurier 48 Kurier - DPD InPost Kurier
14,99 zł 0,00 zł
InPost Paczkomat 24/7
InPost Paczkomat 24/7
14,99 zł 0,00 zł
Płatność przy odbiorze +5 zł +5 zł
Typ wysyłki
Partnerskie punkty odbioru
do 29,98 zł do 59,99 zł od 60,00 zł
Gdańsk
Gdańsk – ul. Kartuska 195 A/12 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Gdańsk – ul. Obrońców Wybrzeża 3A lok U5A 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Bydgoszcz
Bydgoszcz – Jerzego Rupniewskiego 11 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Białystok
Białystok – ul. Legionowa 9/1/lok. 29 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Białystok – ul. Warszawska 79 lok. 6 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Częstochowa
Częstochowa – Fonte ul. Jasnogórska 48/1 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Częstochowa – ul. Michałowskiego 11/13 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Gdynia
Gdynia – ul. Krasickiego 10 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Gorzów Wielkopolski
Gorzów Wielkopolski – ul. Garbary 18 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków
Kraków – Przejście podz. Rakowicka i Wita Stwosza 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – ul. Mitery 8 (obok Kalwaryjskiej) 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – Nowa Huta, Os. Teatralne 33a 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – ul. Urzędnicza 30/Lokal 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – ul. Witosa 39 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Olsztyn
Olsztyn – Punkt Partnerski WIN-CIN ul. Jagielończyka 38 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Poznań
Poznań – Głogowska 60 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Rzeszów
Rzeszów – ul. Podwisłocze 2B/3 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Wrocław
Wrocław – ul. Tęczowa 25 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Wrocław – Tadeusza Kościuszki 49 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa
Warszawa – ul. Ogrodowa 13/29 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa – al. Jana Pawła II 61/226 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa – al. Niepodległości 76/78/111 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa – ul. Ratuszowa 11 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kłaj
Kłaj – KŁAJ 650/7 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Skawina
Skawina – Panattoni Park III, ul. Majdzika 15 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Lublin
Lublin – ul. Nadbystrzycka 39 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Łódź
Łódź – Plac Barlickiego BOKS 135 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Ząbki
Ząbki – ul. Hugona Kołłątaja 8A 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł

Podobne do Tradycje kulinarne Japonii

Inne książki Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Inne książki z kategorii Kuchnia i diety

Oceny i recenzje książki Tradycje kulinarne Japonii

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Marek Wasiński 03/06/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Kultury poszczególnych krajów możemy poznawać na różne sposoby. Niektórzy rozpoczynają od zgłębienia ich historii, a inni tradycji. Jednym z ciekawych i nietypowych sposobów na bliższe zaznajomienie się z danym państwem jest wniknięcie w świat kuchni. Jeśli jesteście miłośnikami Japonii, to idealnym tytułem na takie rozpoczęcie swojej przygody z tym krajem są Tradycje kulinarne Japonii wydawnictwa Hanami.Pozycja autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek stanowi idealny wstęp do poznania kuchni japońskiej. Nie jest to wyczerpująca lektura, lecz opracowanie, wskazujące najważniejsze elementy kulinarnych tradycji Japonii. To dobry punkt wyjścia do rozpoczęcia swojej przygody z daniami charakterystycznymi dla tego kraju.Z kart książki dowiadujemy się o tym jaka jest różnica między sushi, a sashimi; jak rozwój kraju na przestrzeni setek lat wpłynął na kształtowanie się kulinarnych tradycji, a także upodobań Japończyków; dowiadujemy się również jakie znaczenie ma w Japonii jedzenie, które służy nie tylko zaspokojeniu głodu, ale także jest istotną częścią różnych ceremonii i obyczajów.Książka napisana została w bardzo przejrzysty i czytelny sposób. Opiera się na prześledzeniu kolejnych okresów w historii Japonii i przybliżeniu nam jak wówczas kształtowały się tradycje kulinarne kraju. Autorka na wstępie wyjaśnia najważniejsze pojęcia i zagadnienia, jeśli lektura trafiła w ręce osoby, która do tej pory nie miała w ogóle do czynienia z Japonią, jej kulturą i historią. To sprawia, że dla każdego czytelnika tytuł staje się łatwiejszy w odbiorze.Warto jeszcze podkreślić, że nie jest to książka kulinarna. Nie znajdziecie tutaj konkretnych przepisów oraz metod przygotowania dań. Po przeczytaniu tej pozycji wiele osób będzie jednak skłonnych do sięgnięcia po takie przepisy i dania, i taki właśnie jest cel tego opracowania. Jeśli zatem do tej pory znalazło się coś, co interesowało was w kuchni japońskiej lub właśnie rozpaliła się w was iskra fascynacji Japonią, to jest to Tradycje kulinarne Japonii są jak najbardziej godną przeczytania lekturą.

Anonimowy użytkownik 25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Kultury poszczególnych krajów możemy poznawać na różne sposoby. Niektórzy rozpoczynają od zgłębienia ich historii, a inni tradycji. Jednym z ciekawych i nietypowych sposobów na bliższe zaznajomienie się z danym państwem jest wniknięcie w świat kuchni. Jeśli jesteście miłośnikami Japonii, to idealnym tytułem na takie rozpoczęcie swojej przygody z tym krajem są Tradycje kulinarne Japonii wydawnictwa Hanami.Pozycja autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek stanowi idealny wstęp do poznania kuchni japońskiej. Nie jest to wyczerpująca lektura, lecz opracowanie, wskazujące najważniejsze elementy kulinarnych tradycji Japonii. To dobry punkt wyjścia do rozpoczęcia swojej przygody z daniami charakterystycznymi dla tego kraju.Z kart książki dowiadujemy się o tym jaka jest różnica między sushi, a sashimi; jak rozwój kraju na przestrzeni setek lat wpłynął na kształtowanie się kulinarnych tradycji, a także upodobań Japończyków; dowiadujemy się również jakie znaczenie ma w Japonii jedzenie, które służy nie tylko zaspokojeniu głodu, ale także jest istotną częścią różnych ceremonii i obyczajów.Książka napisana została w bardzo przejrzysty i czytelny sposób. Opiera się na prześledzeniu kolejnych okresów w historii Japonii i przybliżeniu nam jak wówczas kształtowały się tradycje kulinarne kraju. Autorka na wstępie wyjaśnia najważniejsze pojęcia i zagadnienia, jeśli lektura trafiła w ręce osoby, która do tej pory nie miała w ogóle do czynienia z Japonią, jej kulturą i historią. To sprawia, że dla każdego czytelnika tytuł staje się łatwiejszy w odbiorze.Warto jeszcze podkreślić, że nie jest to książka kulinarna. Nie znajdziecie tutaj konkretnych przepisów oraz metod przygotowania dań. Po przeczytaniu tej pozycji wiele osób będzie jednak skłonnych do sięgnięcia po takie przepisy i dania, i taki właśnie jest cel tego opracowania. Jeśli zatem do tej pory znalazło się coś, co interesowało was w kuchni japońskiej lub właśnie rozpaliła się w was iskra fascynacji Japonią, to jest to Tradycje kulinarne Japonii są jak najbardziej godną przeczytania lekturą.

Bestsellery

Z tego samego wydawnictwa

DARMOWA DOSTAWA
za zapis do newslettera!
Nowości, promocje, inspiracje – wszystko na Twoim mailu.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 89 zł.