PayPo – KUP TERAZ, ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ!SZCZEGÓŁY>>

Zioła, ziółka i… Baziółka Tomasz Jakubiak Książka

Zioła, ziółka i… Baziółka
42,59 zł
69,99 zł - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Wydawnictwo: Prószyński Media
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: 1
Liczba stron: 240
Rok wydania: 2024
Zobacz więcej
42,59 zł

„Zioła, ziółka i… Baziółka” to niezwykła książka pełna wyrafinowanych zdjęć i sprawdzonych przypisów na 103 potrawy z użyciem ziół Baziółka. Znajdziecie w niej kompleksową wiedzę z zakresu wykorzystania ziół i mikroliści w kuchni, informacje o ich właściwościach odżywczych, a także ciekawostki zdrowotne i podpowiedzi znanych kucharzy i botaników, modyfikacje tradycyjnych receptur, tipy zero waste i wersje wege dla entuzjastów kuchni roślinnej.

„Zioła, ziółka i… Baziółka” to propozycje szybkich w przygotowaniu śniadań, dań obiadowych, od święta, a także prostych posiłków do przyrządzania z dziećmi. Do tego sprawdzone pomysły na wypieki z zastosowaniem ziół, a nawet zdrowy fast food i dania grillowe. Jeszcze tyle aromatycznych przepisów nie znalazło się w jednej książce kulinarnej!

„Zioła, ziółka i… Baziółka” to:

- porady kulinarne Tomasza Jakubiaka, kucharza i osobowości telewizyjnej,

- przepisy i podpowiedzi Katarzyny Gubały, ekoosobowości i wege diet coacha,

- ciekawostki i praktyczne informacje Michała Mazika, kreatywnego ogrodnika i pasjonata ziołolecznictwa.

„Zioła, ziółka i… Baziółka” to bogate źródło informacji i ciekawostek o najpopularniejszych ziołach i ich dobroczynnym wpływie na nasz organizm. Ta wyjątkowa publikacja powstała w duchu poszanowania natury, z ekologicznym podejściem i w nurcie zero waste. W książce znalazły się porady na wykorzystanie świeżych ziół i mikroliści, pomysły pielęgnacyjne i wskazówki zdrowotne.

Szczegółowe informacje na temat książki Zioła, ziółka i… Baziółka

Wydawnictwo: Prószyński Media
EAN: 9788383910161
Autor: Tomasz Jakubiak
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: 1
Liczba stron: 240
Rok wydania: 2024
Data premiery: 2024-11-12
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Prószyński Media Sp. z o.o.
Rzymowskiego 28
02-697 Warszawa
PL
e-mail: [email protected]

Podobne do Zioła, ziółka i… Baziółka

Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Oceny i recenzje książki Zioła, ziółka i… Baziółka

Średnia ocen:
8.07 /10
Liczba ocen:
7
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

27/01/2025
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Zioła,ziółka i baziółka są wspaniałym współnym dziełem : Zioła, ziółka i… Baziółka” to: – porady kulinarne Tomasza Jakubiaka, kucharza i osobowości telewizyjnej, – przepisy i podpowiedzi Katarzyny Gubały, ekoosobowości i wege diet coacha, – ciekawostki i praktyczne informacje Michała Mazika, kreatywnego ogrodnika i pasjonata ziołolecznictwa. Bardzo szczytny cel przyświeca sprzedaży tej książki , mianowicie leczenie Tomka Jakubiaka. Znajdziemy w niej proste i praktyczne przepisy nie tylko na sniadania i dania obiadowe,ale również grill i fast foody, a wszystko można wspaniale połąćzyć robiąc te dania w formie zabawy z dziećmi. Książka jest pełna zdjęć i sprawdzonych przepisów ,a jest ich ponad 100! Udowadnia nam,żę zioła potrafia nawet proste dania zamienić w arcydzieła sztuki kulinarnej, bo jakże by inaczej, ja sobie kuchni bez ziół pachnącej nie wyobrażam! Do tego masa ciekawostek o popularnych ziolach i ich dobroczynnym działaniu,no po prostu pięknę połączenie przyjemnego z pożytecznym !

18/12/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Jak ważne jest, zastosowanie ziół w smakowaniu codziennych kulinarnych potraw wie ten, kto dba o zdrowie, pragnie poznać i odkrywać nowe przepisy, które będą stanowić inspiracje dla znacznej poprawy samopoczucia i dzielenie się nim z innymi chcącymi zmienić dotychczasowy tryb życia na nieco bogatszy w witaminy dodając je do ulubionego dania.Zanim przystąpimy, do przyrządzenia zdrowych przysmaków potrzebna będzie nam zgromadzona teoretyczna wiedza o ziołach, ziółkach i baziółkach, gdyż istotne jest to, co stanowi główny ich składnik.Uważam, że potrzebni są do tego doświadczeni autorzy, którzy udzielą z największą przyjemnością porad, wskażą odpowiednią drogę, jak wykonać smaczny i zdrowy posiłek oraz podpowiedzą sposoby na to, jak można samemu spróbować wyprodukować zioła, które będą nam służyć w zdrowym odżywianiu się.Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik są znakomitymi pełnymi energii telewizyjnymi osobowościami, którzy potrafią być aktywni zawodowo. Każdy z autorów ceni sobie dobry smak kulinarnej podróży i chce, aby czytelnik wyruszył z nimi w głąb 103 przepisów, które będą łatwym pierwszym krokiem do ponownego odtworzenia ich z pamięci.Twórczość Katarzyny Gubały, Tomasza Jakubiaka miałam okazję wcześniej poznać i spodobało mi się ich właściwe podejście do tego, jak można miło spędzić czas w kuchni i z uśmiechem wykonać przepis, który ma w sobie wiele kulinarnej delicji. Natomiast u Pana Michała Mazika ujęło mnie to, że potrafi pomysłowo i bezpiecznie opisać, w jaki sposób należy samodzielnie w warunkach domowych zasadzić ulubione zioła, aby można było je na samym końcu spożytkować, cieszyć się z tego, że poprzez konkretnie udzielone i sprawdzone wskazówki znalazło się czas na wypełnienie pustej przestrzeni mieszkaniowej, która wymaga, odpowiedniego zadbania o nią pamiętając o zachowaniu zasad prawidłowej pielęgnacji.Warto jest na samym początku przeczytać wstęp, gdyż zawiera cenne informacje, jakimi głównymi tematami będą zajmować się autorzy i co jest najważniejsze podczas konsumpcji ziół, a czego należy unikać i które z nich są najczęściej używane.Nie można zapominać o tym, że należy rozważnie stosować zioła ze względu na to, że mają wady i zalety. Łatwo jest wyciągnąć wnioski, że jednak zioła mają więcej zalet, a to jest, istotne dodając ich do wszelkiego rodzaju dań.Książka nie posiada rozdziałów, zaprezentowane zostały piękne zdjęcia 103 przepisów pysznych i zdrowych, które będą stanowiły kulinarną zachętę do rodzinnego przygotowania posiłków oraz na samym końcu znajduje się pozostawione miejsce do sporządzania notatek.Warto jest przeczytać tę książkę.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Nowości

Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość