Totalnie tofu Konrad Budzyk Książka
Wydawnictwo: | Znak JednymSłowem |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | I |
Liczba stron: | 256 |
Format: | 165x235 |
Rok wydania: | 2024 |
Kup w zestawie
83 przepisy na kuszące roślinne dania
Wszechstronne, bajecznie proste w przygotowaniu i przepyszne – takie właśnie jest tofu. Z wyglądu niepozorne, w rzeczywistości daje nieograniczone możliwości.
Zrobisz z nim totalnie wszystko: śniadaniową szakszukę, włoski makaron, polskie pierogi, azjatyckie bowle, wegański mac & cheese, kuszące street foody i aksamitne desery (w tym oczywiście tofurnik) – w każdym z tych dań tofu odnajduje się idealnie.
Oprócz tego z książki dowiesz się:
– czym różni się tofu twarde od miękkiego i który rodzaj wybrać, by wydobyć wszystkie jego zalety,
– jak skomponować idealną marynatę
– i dlaczego tofu zawsze znajduje się na szczycie listy zdrowych produktów*.
Poznaj moje ulubione przepisy na dania z tofu oraz porady i techniki dotyczące ich przygotowywania.
Konrad Budzyk
* Podpowiadam już teraz: to dzięki temu, że jest wysokobiałkowe i bogate w składniki odżywcze: żelazo, wapń, niezbędne witaminy i minerały, a dodatkowo naprawdę niskokaloryczne.
KONRAD BUDZYK – bloger kulinarny, weganin. Jego pierwsza książka, „Hummusy i pasty”, od razu stała się bestsellerem. Do gotowania podchodzi z dużym luzem, miesza style i techniki, a przy tym świetnie się bawi.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegółowe informacje na temat książki Totalnie tofu
Wydawnictwo: | Znak JednymSłowem |
EAN: | 9788324099627 |
Autor: | Konrad Budzyk |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | I |
Liczba stron: | 256 |
Format: | 165x235 |
Rok wydania: | 2024 |
Data premiery: | 2024-06-05 |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o. Tadeusza Kościuszki 37 30-105 Kraków PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Totalnie tofu
Inne książki Konrad Budzyk
Oceny i recenzje książki Totalnie tofu
Tofu - serek sojowy, sztandarowy produkt i składnik kuchni wegańskiej (i nie tylko) a także „bohater" najnowszej książki Konrada Budzyka „Totalnie Tofu".W pierwszych stronach autor prowadzi nas przez historię tofu (jak się okazuje, tofu to nie „wynalazek" ostatnich lat, ale „ciutkę" starszy, bo pochodzący z czasów dynastii Han, czyli mniej więcej z początków naszej ery), jego produkcję, opisuje jego wartości odżywcze, odmiany tofu (a ja myślałam, że tofu jest tylko jedno), aby przejść do tego co najważniejsze w tej książce - przepisów.W „Totalnie tofu" znajdziemy 83 przepisy o różnym stopniu trudności, z informacją na ile porcji jest tenże oraz o kaloryczności i wartościach odżywczych na porcję.Sama książka wydana jest przepięknie - twarda oprawa o satynowym wykończeniu, kolorowe zdjęcia dań od śniadań, przez obiady aż po desery.Niezależnie czy to wasz początek przygody z tofu, czy jesteście jego koneserami, ta książka jest dla was. Nawet jeśli podobnie jak ja, uważacie, że kuchnia to miejsce, gdzie znajduje się ekspres do kawy, a do gotowania macie dwie lewe ręce i potraficie przypalić wodę na herbatę, jakimś cudem wszystkie dania przygotowane z przepisów z „Totalnie tofu" się udały.W tym miejscu mogę tylko napisać: Serdecznie polecam!
Myślę że pewnym składnikom trzeba dać szansę bo mogą pozytywnej zaskoczyć. Myślę że mogę polubić tofu.Dlatego jeśli i wy lubicie lub nie wiecie co można z nim zrobić to ta książka będzie starałem w 10.Znajdziecie tu 83 przepisy z tofu od przepisu na marynaty, śniadania i zupy, streetfoody, dania kuchni włoskiej, polskiej, azjatyckiej i desery!Oczywiście nie będę oszukiwać że desery i kuchnie azjatycka lubię najbardziej. Konradzie kawał naprawdę pysznej roboty.Tofu ma wiele zalet i z tej książki dowiemy się wiele ciekawych rzeczy oprócz przepisów. Tofu jest niskokaloryczne i wysokobiałkowe, ma dużo składników odżywczych, minerałów i witamin. Same dobro a Konrad wskaże jak to wykorzystać.
Myślę że pewnym składnikom trzeba dać szansę bo mogą pozytywnej zaskoczyć. Myślę że mogę polubić tofu.Dlatego jeśli i wy lubicie lub nie wiecie co można z nim zrobić to ta książka będzie starałem w 10.Znajdziecie tu 83 przepisy z tofu od przepisu na marynaty, śniadania i zupy, streetfoody, dania kuchni włoskiej, polskiej, azjatyckiej i desery!Oczywiście nie będę oszukiwać że desery i kuchnie azjatycka lubię najbardziej. Konradzie kawał naprawdę pysznej roboty.Tofu ma wiele zalet i z tej książki dowiemy się wiele ciekawych rzeczy oprócz przepisów. Tofu jest niskokaloryczne i wysokobiałkowe, ma dużo składników odżywczych, minerałów i witamin. Same dobro a Konrad wskaże jak to wykorzystać.
Tofu - serek sojowy, sztandarowy produkt i składnik kuchni wegańskiej (i nie tylko) a także „bohater" najnowszej książki Konrada Budzyka „Totalnie Tofu".W pierwszych stronach autor prowadzi nas przez historię tofu (jak się okazuje, tofu to nie „wynalazek" ostatnich lat, ale „ciutkę" starszy, bo pochodzący z czasów dynastii Han, czyli mniej więcej z początków naszej ery), jego produkcję, opisuje jego wartości odżywcze, odmiany tofu (a ja myślałam, że tofu jest tylko jedno), aby przejść do tego co najważniejsze w tej książce - przepisów.W „Totalnie tofu" znajdziemy 83 przepisy o różnym stopniu trudności, z informacją na ile porcji jest tenże oraz o kaloryczności i wartościach odżywczych na porcję.Sama książka wydana jest przepięknie - twarda oprawa o satynowym wykończeniu, kolorowe zdjęcia dań od śniadań, przez obiady aż po desery.Niezależnie czy to wasz początek przygody z tofu, czy jesteście jego koneserami, ta książka jest dla was. Nawet jeśli podobnie jak ja, uważacie, że kuchnia to miejsce, gdzie znajduje się ekspres do kawy, a do gotowania macie dwie lewe ręce i potraficie przypalić wodę na herbatę, jakimś cudem wszystkie dania przygotowane z przepisów z „Totalnie tofu" się udały.W tym miejscu mogę tylko napisać: Serdecznie polecam!