AirFryer dla smakoszy. 100 nowych autorskich przepisów z wiatropieca Loroch Paweł Książka
Wydawnictwo: | Harde Wydawnictwo |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Liczba stron: | 500 |
Rok wydania: | 2025 |
100 przepisów, 500 stron! AirFryer dla smakoszy to biblia dla tych, którzy pragną, by ich dania zmieniły się w ucztę zmysłów.
Paweł Loroch oddaje w ręce czytelników książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju - bo także do czytania i oglądania, wzbogaconą o pakiet historyjek pełnych kulinarnych wspomnień i wielkich marzeń. Przede wszystkim jednak to opowieść o smakoszostwie, jako sposobie postrzegania świata: odważnym, zmysłowym i pozbawionym wstydu.
Serce książki stanowi sto przemyślanych przepisów Pawła Lorocha na dania, które własnoręcznie sfotografował, a następnie wyczarował z nich niezwykłe obrazy z pomocą swojego ulubionego narzędzia. Dzięki temu mógł zwizualizować wszystkie migawki, które narodziły się w jego głowie podczas pisania.
Dowiecie się, jak przyrządzić na śniadanie oszałamiające dubajskie naleśniki, na obiad wykwintne cordon bleu, a wieczorem zgrzeszyć z czadyjskim gulaszem orzechowym.
Nie bójcie się próbować i eksperymentować. Pamiętajcie: prawdziwy smakosz przede wszystkim czerpie radość z życia!
Szczegółowe informacje na temat książki AirFryer dla smakoszy. 100 nowych autorskich przepisów z wiatropieca
Wydawnictwo: | Harde Wydawnictwo |
EAN: | 9788383435749 |
Autor: | Loroch Paweł |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Liczba stron: | 500 |
Rok wydania: | 2025 |
Data premiery: | 2025-07-30 |
Podmiot odpowiedzialny: | TIME SA Jubilerska 10 04-190 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do AirFryer dla smakoszy. 100 nowych autorskich przepisów z wiatropieca
Inne książki Loroch Paweł
Oceny i recenzje książki AirFryer dla smakoszy. 100 nowych autorskich przepisów z wiatropieca
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Najpiękniej wydana książka z przepisami do Air Fryer'a. Jeśli szukacie książki na prezent, to weźcie właśnie tę. A jeśli zastanawiacie się, czy chcecie ją dla siebie, to zapraszam dalej. ⭐⭐⭐⭐/5 "Air Fryer dla smakoszy" to książka dla tych, którzy chcą stworzyć więcej niż proste dania. Pokazywałam wam już książki, z którymi można zrobić szybki i zdrowy obiad dla całej rodziny. Tutaj mamy coś dla tych, którzy lubią zabawę w kuchni. Czasem prosty ziemniak może być czymś wyjątkowym za sprawą ognistego pomidorowo-paprykowego sosu. To przepisy dla tych, którzy chcą się czasem pochwalić przez znajomymi czymś nowym i dobrym. Te przepisy nie są pięciominutowe. Wymagają czasu, ale myślę, że smak i efekt wynagradzają poświęconą uwagę. W środku znajduje się 100 przepisów, które są zarówno kreatywne, jak i pełne sentymentu, wzbogacone osobistymi anegdotami. Dodatkiem są też zdjęcia i obrazki, tu z użyciem AI, nie jest to jednak rażące w oczy, więc nie uznaje tego za wielki minus. Ta dosyć gruba książka dostała też twardą oprawę, przez co wydanie wygląda bogato i pięknie. Na samym początku książki przywita nas wstęp, który zgłębia tożsamość tytułowego smakosza, jego filozofię kulinarną oraz niezwykłą mapę smaków. Następnie możemy przejść do przepisów, podzielonych według pory jedzenia: od leniwych śniadań i ekscytujących brunchów, przez smakowite lunche i obiady, aż po wykwintne kolacje oraz słodkie desery i nocne grzeszki. Przepisy różnią się stopniem trudności i oferują ogromną różnorodność, dzięki czemu każdy z pewnością znajdzie coś, co przypadnie mu do gustu. Opisy są jasno skonstruowane, a do każdego dołączona jest krótka historia lub anegdota z życia autora. Można się pośmiać, ale też poznać bliżej autora. Przez to odczuwamy go bardziej jak znajomego, a nie anonimowego pisarza. Książkę polecam jeśli lubicie gotować i macie ochotę oczarować swoimi posiłkami.