Pierogi z kimchi Wioleta Błazucka Książka
Wydawnictwo: | Znak Horyzont |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | Pierwsze |
Liczba stron: | 320 |
Format: | 168x235 |
Rok wydania: | 2021 |
Prawdziwa kuchnia koreańska w twoim domu. Pysznie. Prosto. Po koreańsku.
Wiola Błazucka, znana jako „Pierogi z Kimchi”, odczarowuje dla nas kuchnię koreańską. Na YouTubie zaraża miłością do Korei i tamtejszego jedzenia. A w tej książce pokazuje, że tradycyjne koreańskie dania można wykonać w każdym polskim domu z łatwo dostępnych składników. W dodatku większość z nich można wykonać ze składników dostępnych w każdym supermarkecie. Razem z Wiolą i jej synkiem Sonu poznasz trzy poziomy koreańskiego wtajemniczenia kulinarnego. Pierwszy, który pozwoli ci poznać koreańskie smaki dzięki składnikom dostępnym w każdym polskim supermarkecie. Drugi – gdzie do uzyskania prawdziwego koreańskiego smaku potrzebny jest jeden lub dwa „nietypowe” składniki. Trzeci – mistrz kuchni koreańskiej – to poziom, na którym będziesz potrzebować więcej koreańskich składników, ale większość z nich skompletujesz już na poziomie drugim. Ta książka to nie tylko dziesiątki pysznych, łatwych do wykonania receptur, ale również kolorowy, pełen anegdot i ciekawostek kulinarny przewodnik po Korei.Razem z Wiolą wyczaruj kuchnię koreańską w swoim domu!
W książce znajdziesz również linki do ekskluzywnych, niepublikowanych nigdy wcześniej filmików z Wiolą i Sonu w roli głównej. Od autorki Siemanko! Jestem Wiola, mieszkam w Korei i uwielbiam gotować koreańskie potrawy, bo ta kuchnia jest naprawdę pyszna i zdrowa (ale bardziej jednak pyszna niż zdrowa). Odkąd zamieszkałam w Korei (było to w 2017 roku), codziennie gotuję po koreańsku i dobrze mi to wychodzi – mój mąż i synek zawsze chodzą zadowoleni i najedzeni. Gotowania tych potraw nauczyłam się sama, ale mam w domu zaufanego koreańskiego recenzenta (mojego męża), więc możecie być pewni, że przepisy, które wam prezentuję, są autentyczne – czasami tylko trochę zaadaptowane na polskie warunki. Miłością do koreańskiej kuchni udało mi się zarazić naprawdę wielu widzów mojego kanału na YouTubie „Pierogi z Kimchi” i mam nadzieję, że uda mi się nią zarazić również was. No to papaSzczegółowe informacje na temat książki Pierogi z kimchi
Wydawnictwo: | Znak Horyzont |
EAN: | 9788324080090 |
Autor: | Wioleta Błazucka |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | Pierwsze |
Liczba stron: | 320 |
Format: | 168x235 |
Rok wydania: | 2021 |
Data premiery: | 2021-10-27 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o. Tadeusza Kościuszki 37 30-105 Kraków PL e-mail: [email protected] |
Zainspiruj się podobnymi wyborami
Podobne do Pierogi z kimchi
Inne książki Wioleta Błazucka
Oceny i recenzje książki Pierogi z kimchi
Daj się zarazić kimchimizmem !.Jest to nowy prąd kulturowy w którym naturalnośc i optymizm są najlepszym z antydepresantów .Pani Wiola Błazucka bazując na swoim ogromnym doświadczeniu zwłaszcza praktycznym w kuchnii koreańskiejstworzyła opus magnum traktujące o koreańskiej kuchni widzianej wrażliwymi polskimi oczami.Każda z potraw zawartych w książce jest odpowiednio oznaczona pod interesującym czytelnika kątem takim jak: liczba porcji ,poziom trudności ,poziom ostrości ,wymagania dodatkowych składników czy teżczas wymagany na przygotowanie potrawy.Wszystko to opisano wspaniałą dużą czytelną czcionką i okraszono przepięknymi wywołującymi przypływ apetytu fotografiami .Każdy przepis został przed publikacją przetestowany mamy więc gwarancję że spodoba sie nami oraz naszym domownikom.Posiadacze dzieci -niejadków powinni zacierać ręceposiłki odpowiednie dla dzieci przetestował i opisał znany kontroler jakości -Pan Sonu.Mam więc pewność że są one zarówno pyszne jak i odpowiednio zbilansowane.Znajdziemy w książce potrawy na każdą okazję-od wystawnych dań obiadowych ,po desery czy przekąski a nawet -drinki .Nie ma osób dla których to dzieło byłoby nieprzydatne-bez względu na to jaki masz poziom zaawansowania w kuchni dzięki 3 poziomom wtajemniczenia zawsze masz co robić i co pichcić.Wszystkie trudno dostępne składniki można znalezć w podanym w książce profesjonalnym sklepie internetowym a używając "koszyka Wioli "dostajemy jeszcze spore rabaty.Dzieło zawiera też mnóstwo ciekawych informacji o składnikach do potraw oraz stanowi inspirację do samodzielnych eksperymentów(Niezbędnik koreańskiego gotowania ).W mojej opinii książka jest obowiązkową pozycją w biblioteczce każdego smakosza bez względu na wiek i doświadczenie w gotowaniu.Oceniam ją jako 9,5 na 10 i tylko podpisu autorki brakuje całkowitego ideału.
Daj się zarazić kimchimizmem !.Jest to nowy prąd kulturowy w którym naturalnośc i optymizm są najlepszym z antydepresantów .Pani Wiola Błazucka bazując na swoim ogromnym doświadczeniu zwłaszcza praktycznym w kuchnii koreańskiejstworzyła opus magnum traktujące o koreańskiej kuchni widzianej wrażliwymi polskimi oczami.Każda z potraw zawartych w książce jest odpowiednio oznaczona pod interesującym czytelnika kątem takim jak: liczba porcji ,poziom trudności ,poziom ostrości ,wymagania dodatkowych składników czy teżczas wymagany na przygotowanie potrawy.Wszystko to opisano wspaniałą dużą czytelną czcionką i okraszono przepięknymi wywołującymi przypływ apetytu fotografiami .Każdy przepis został przed publikacją przetestowany mamy więc gwarancję że spodoba sie nami oraz naszym domownikom.Posiadacze dzieci -niejadków powinni zacierać ręceposiłki odpowiednie dla dzieci przetestował i opisał znany kontroler jakości -Pan Sonu.Mam więc pewność że są one zarówno pyszne jak i odpowiednio zbilansowane.Znajdziemy w książce potrawy na każdą okazję-od wystawnych dań obiadowych ,po desery czy przekąski a nawet -drinki .Nie ma osób dla których to dzieło byłoby nieprzydatne-bez względu na to jaki masz poziom zaawansowania w kuchni dzięki 3 poziomom wtajemniczenia zawsze masz co robić i co pichcić.Wszystkie trudno dostępne składniki można znalezć w podanym w książce profesjonalnym sklepie internetowym a używając "koszyka Wioli "dostajemy jeszcze spore rabaty.Dzieło zawiera też mnóstwo ciekawych informacji o składnikach do potraw oraz stanowi inspirację do samodzielnych eksperymentów(Niezbędnik koreańskiego gotowania ).W mojej opinii książka jest obowiązkową pozycją w biblioteczce każdego smakosza bez względu na wiek i doświadczenie w gotowaniu.Oceniam ją jako 9,5 na 10 i tylko podpisu autorki brakuje całkowitego ideału.