Domowe kiszonki Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa Książka
Wydawnictwo: | RM |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 5 |
Liczba stron: | 224 |
Format: | 16.2x23.5cm |
Rok wydania: | 2024 |
Szczegółowe informacje na temat książki Domowe kiszonki
Wydawnictwo: | RM |
EAN: | 9788381518512 |
Autor: | Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 5 |
Liczba stron: | 224 |
Format: | 16.2x23.5cm |
Rok wydania: | 2024 |
Data premiery: | 2024-06-07 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo RM Mińska 25 03-808 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Metody dostawy
Typ wysyłki | Do 298,99 zł | Od 299,00 zł |
---|---|---|
|
7,99 zł | 0,00 zł |
|
10,99 zł | 0,00 zł |
|
12,99 zł | 0,00 zł |
|
14,99 zł | 0,00 zł |
|
14,99 zł | 0,00 zł |
Płatność przy odbiorze | +5 zł | +5 zł |
Typ wysyłki Partnerskie punkty odbioru |
do 29,98 zł | do 59,99 zł | od 60,00 zł | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Gdańsk | |||||||||
Gdańsk – ul. Kartuska 195 A/12 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Gdańsk – ul. Obrońców Wybrzeża 3A lok U5A | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Bydgoszcz | |||||||||
Bydgoszcz – Jerzego Rupniewskiego 11 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Białystok | |||||||||
Białystok – ul. Legionowa 9/1/lok. 29 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Białystok – ul. Warszawska 79 lok. 6 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Częstochowa | |||||||||
Częstochowa – Fonte ul. Jasnogórska 48/1 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Częstochowa – ul. Michałowskiego 11/13 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Gdynia | |||||||||
Gdynia – ul. Krasickiego 10 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Gorzów Wielkopolski | |||||||||
Gorzów Wielkopolski – ul. Garbary 18 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Kraków | |||||||||
Kraków – Przejście podz. Rakowicka i Wita Stwosza | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Kraków – ul. Mitery 8 (obok Kalwaryjskiej) | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Kraków – Nowa Huta, Os. Teatralne 33a | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Kraków – ul. Urzędnicza 30/Lokal | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Kraków – ul. Witosa 39 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Olsztyn | |||||||||
Olsztyn – Punkt Partnerski WIN-CIN ul. Jagielończyka 38 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Poznań | |||||||||
Poznań – Głogowska 60 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Rzeszów | |||||||||
Rzeszów – ul. Podwisłocze 2B/3 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Wrocław | |||||||||
Wrocław – ul. Tęczowa 25 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Wrocław – Tadeusza Kościuszki 49 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Warszawa | |||||||||
Warszawa – ul. Ogrodowa 13/29 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Warszawa – al. Jana Pawła II 61/226 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Warszawa – al. Niepodległości 76/78/111 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Warszawa – ul. Ratuszowa 11 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Kłaj | |||||||||
Kłaj – KŁAJ 650/7 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Skawina | |||||||||
Skawina – Panattoni Park III, ul. Majdzika 15 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Lublin | |||||||||
Lublin – ul. Nadbystrzycka 39 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Łódź | |||||||||
Łódź – Plac Barlickiego BOKS 135 | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł | ||||||
Ząbki | |||||||||
Ząbki – ul. Hugona Kołłątaja 8A | 5,99 zł | 3,99 zł | 0,00 zł |
Podobne do Domowe kiszonki
Inne książki Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa
Oceny i recenzje książki Domowe kiszonki
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Może nie uwierzycie, ale kiedyś miałam bzika na punkcie kupowania książek z przepisami. I chociaż mam ich naprawdę duuużo, to jednak to jest pierwsza pozycja, która jest w temacie kiszonek:-) Moja babcia uczyła mnie robić wszystko na oko, ale jak wiadomo, na dziesięć słoików z dwoma zawsze było coś nie tak. Bo na oko, jak to mówią, chłop w szpitalu zmarł:-)Książka jest naprawdę świetna! Wpierw wprowadza nas do świata kiszonek tłumacząc na schemacie czym jest w ogóle fermentacja, czyli tak zwane kiszenie. Dowiecie się co to jest fermentacja masłowa i mlekowa. Czym różni się kiszenie od kwaszenia, oraz mała uwaga na wtyczki producentów dokładających do przetworów ocet. Jeśli ktoś nie zna, to dowie się jakie są zalety kiszonek, a w tym kilka słów o probiotykach i prebiotykach, synbiotykach i mikrobiocie. Może od razu zajrzyjcie na stronę 22, gdzie wypisane jest, kto nie może jeść kiszonek, by zamiast lepiej, nie zrobiło się w waszym organizmie gorzej. Następnie przechodzimy do prawdziwej przyjemności, czyli do przepisu jak samodzielnie zrobić kiszonki i gdzie oraz w czym je przechowywać. Strona 32 to spis przepisów jakie tu znajdziecie, czyli między innymi : zakwas z buraka, kiszone cebulki, kiszona cukinia, kiszone cytryny, dynia, fasolka szparagowa, jabłka, kalafior, kapusta, marchew, ogórki, papryka i wiele innych. Każdy nowy dział, to inny kolor strony poświęcony danemu warzywu i przepisach, które można z nich zrobić. Mamy tu nie tylko kiszenie, ale i przepisy na zupy, drugie dania, koktajle, tatary, sałatki, jogurty, omlety, surówki i wiele innych. Każdy przepis jest poświadczony zdjęciem końcowym gotowego dania. Przepisy dzielą się na spis produktów, przygotowanie i farsze lub sosy. One są bardzo dokładne, gdyż wiemy ile trwa czas przygotowania, bądź odczekania, zanim potrawa, bądź ukiszone rzeczy będą gotowe do spożycia. Napisana łatwo i wyraźnie, nie ma tutaj rzeczy, której bym nie zrozumiała. Oczywiście książka będzie mi służyła na lata, póki nie spamiętam wszystkich przetworów. Serdecznie ją polecam:-)
Może nie uwierzycie, ale kiedyś miałam bzika na punkcie kupowania książek z przepisami. I chociaż mam ich naprawdę duuużo, to jednak to jest pierwsza pozycja, która jest w temacie kiszonek:-) Moja babcia uczyła mnie robić wszystko na oko, ale jak wiadomo, na dziesięć słoików z dwoma zawsze było coś nie tak. Bo na oko, jak to mówią, chłop w szpitalu zmarł:-)Książka jest naprawdę świetna! Wpierw wprowadza nas do świata kiszonek tłumacząc na schemacie czym jest w ogóle fermentacja, czyli tak zwane kiszenie. Dowiecie się co to jest fermentacja masłowa i mlekowa. Czym różni się kiszenie od kwaszenia, oraz mała uwaga na wtyczki producentów dokładających do przetworów ocet. Jeśli ktoś nie zna, to dowie się jakie są zalety kiszonek, a w tym kilka słów o probiotykach i prebiotykach, synbiotykach i mikrobiocie. Może od razu zajrzyjcie na stronę 22, gdzie wypisane jest, kto nie może jeść kiszonek, by zamiast lepiej, nie zrobiło się w waszym organizmie gorzej. Następnie przechodzimy do prawdziwej przyjemności, czyli do przepisu jak samodzielnie zrobić kiszonki i gdzie oraz w czym je przechowywać. Strona 32 to spis przepisów jakie tu znajdziecie, czyli między innymi : zakwas z buraka, kiszone cebulki, kiszona cukinia, kiszone cytryny, dynia, fasolka szparagowa, jabłka, kalafior, kapusta, marchew, ogórki, papryka i wiele innych. Każdy nowy dział, to inny kolor strony poświęcony danemu warzywu i przepisach, które można z nich zrobić. Mamy tu nie tylko kiszenie, ale i przepisy na zupy, drugie dania, koktajle, tatary, sałatki, jogurty, omlety, surówki i wiele innych. Każdy przepis jest poświadczony zdjęciem końcowym gotowego dania. Przepisy dzielą się na spis produktów, przygotowanie i farsze lub sosy. One są bardzo dokładne, gdyż wiemy ile trwa czas przygotowania, bądź odczekania, zanim potrawa, bądź ukiszone rzeczy będą gotowe do spożycia. Napisana łatwo i wyraźnie, nie ma tutaj rzeczy, której bym nie zrozumiała. Oczywiście książka będzie mi służyła na lata, póki nie spamiętam wszystkich przetworów. Serdecznie ją polecam:-)