Zbierz, przechowaj, zjedz


Johannes Wätterbäck, Theres Lundén

Zbierz, przechowaj, zjedz

9.5

(4 oceny) wspólnie z

Tłumaczenie: Ewa Wojciechowska
Oprawa twarda
Liczba stron: 224
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rok wydania: 2021
54,99 19,25

Do koszyka
oszczędzasz: 35,74

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

 

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.

Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?

Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
• wyraziste kimchi,
• wyborną pastę z fety i tymianku,
• makaron z kremowym sosem z jarmużu,
• zupę z chrzanową śmietanką,
• kremową pastę baba ghanoush
i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.

Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...