Zdrowe przetwory 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych

Jolanta Naklicka-Kleser

Zdrowe przetwory 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych

7.6

(10 ocen) wspólnie z

Broszurowa ze skrzydełkami
Liczba stron: 224
Wydawnictwo: Zwierciadło

39,90 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

39,90 zł - cena detaliczna

Chciałbyś, aby ta książka była dostępna w sprzedaży? Wpisz swój e-mail, powiadomimy Cię, jeśli będzie znów dostępna.

Powiadom mnie Powiadom mnie

 

Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok.
Zdrowe przetwory to niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory – nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na tradycyjne przetwory – zarówno słodkie jak i wytrawne, w nowej, zdrowej odsłonie, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego – garść przepisów na oliwy smakowe, octy owocowe oraz naturalne ekstrakty.
Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie, fermentacja – oto techniki, które pozwolą Ci zamknąć w słoikach i butelkach smaki, którymi zachwycisz swoich bliskich.
Zapraszam Was w sentymentalną podróż do czasów mojego dzieciństwa: do lata na wsi, które przebiegało w rytm pojawiających się owoców i warzyw, czekających tylko na zawekowanie; do słoików, które dumnie czekały na swoją kolej w zimowej spiżarni; do przepisów, które do tej pory były pilnie strzeżoną rodzinną tajemnicą. Zabiorę Was też w wyprawę po smakach, które odkrywałam podczas podróży i zdradzę moje ulubione przepisy z całego świata, m.in. na ajvar, pesto czy chutney. Mam nadzieję, że książka, którą właśnie trzymacie, będzie dla Was ogromną inspiracją i sprawi, że powrócicie do tej wspaniałej tradycji, jaką jest przygotowywanie własnych przetworów.
Jolanta Naklicka-Kleser
Jolanta Naklicka-Kleser
Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia – tym chce dzielić się z innymi. Autorka książki Lodovo (Wydawnictwo Zwierciadło).

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem