Wegańska kuchnia chińska Książka
Wydawnictwo: | Czarna Owca |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 224 |
Rok wydania: | 2024 |
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań.
Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu.
Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę.
Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.
Szczegółowe informacje na temat książki Wegańska kuchnia chińska
Wydawnictwo: | Czarna Owca |
EAN: | 9788383820057 |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 224 |
Rok wydania: | 2024 |
Data premiery: | 2024-11-27 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo Czarna Owca Wspólna 35/5 00-519 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Wegańska kuchnia chińska
Oceny i recenzje książki Wegańska kuchnia chińska
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Pomóż innym i zostaw ocenę!