Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora.
Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich:
• szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie,
• piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą,
• gnudi z masłem szałwiowym z dodatkiem grzanek karmelizowanych syropem z pomarańczy i surówki z pora
A na deser będą rozmarynowy crème brûlée na polskim cydrze i szampan z kwiatów czarnego bzu!
MAIA SOBCZAK, autorka bloga QMAM KASZE, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmysłową kulinarną podróż. Dzięki jej prostym, ale zaskakującym przepisom, które łamią kulinarne konwencje, pozwolisz sobie na prawdziwą ucztę.
Bez pośpiechu. Każdego dnia.
Komentarze czytelników
Pozostaw komentarz...
Komentarze nie są potwierdzone zakupem