Italia na talerzu


Francois-Regis Gaudry

Italia na talerzu

9.0

(9 ocen) wspólnie z

Tłumaczenie: Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński
Oprawa twarda
Liczba stron: 464
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rok wydania: 2022
229,99 149,49

Do koszyka
oszczędzasz: 80,50

Zamówienie wyślemy 2022-10-10

 

JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.

WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.



Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.

Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.


• Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
• Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
• Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
• Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
• Czy gnocchi można jeść również na deser?

Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.

KULINARNA UCZTA DLA WSZYSTKICH WIELBICIELI KUCHNI WŁOSKIEJ

5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę!

Polecane tytuły

Materiały o książce

Zajrzyj do środka


„Italia na talerzu” – jedyna książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz!

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...