Francja na talerzu

Francois-Regis Gaudry

Francja na talerzu

9.3

(15 ocen) wspólnie z

Tłumaczenie: Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński, Natalia Zmaczyńska
Oprawa twarda
Liczba stron: 434
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rok wydania: 2023
149,49

151,79 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

229,99 zł - sugerowana cena detaliczna

Do koszyka

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

 

VADEMECUM
kuchni francuskiej.
Znajdziesz tu
WSZYSTKO,
co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
Kto mieszka w serze casgiu merzu?
Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,
1250 specjałów do spróbowania,
375 przepisów do przetestowania,
260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…


Chcesz gotować jak rodowity Francuz?
Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon appétit!

Polecane tytuły

Materiały o książce

Zajrzyj do środka


Gaudry Francois-Regis „Francja na talerzu”

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem