Sushi

Hori Masakazu, Takahashi Kazu

Sushi

Oprawa miękka
Liczba stron: 80
Wydawnictwo: RM

29,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

29,99 zł - cena detaliczna

Chciałbyś, aby ta książka była dostępna w sprzedaży? Wpisz swój e-mail, powiadomimy Cię, jeśli będzie znów dostępna.

Powiadom mnie Powiadom mnie

 

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
• niezbędne narzędzia kuchenne
• podstawowe składniki sushi
• sposoby przygotowywania ryżu
• filetowanie i krojenie ryb
• przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
• techniki rolowania sushi
• ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem