Powiedz nam, co myślisz!
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Zaloguj się, aby dodać opinię
Anna
07/09/2022
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem
Lecimy z kolejną recenzją. Tym razem na tapetę trafiła książka "Meal prep. Gotuj raz na cały tydzień" @skinnytaste Gina Homolka @wydawnictwoznakpl. Gdy zobaczyłam zapowiedź wspomnianej pozycji, wiedziałam, że muszę ją mieć. Meal prep, czyli po polsku przygotowanie posiłku, to tematyka, która nie jest mi obca. Zawsze staram dowiedzieć się coś nowego nt. Przygotowywania posiłków. Dlatego też sięgnęłam po książkę @skinnytaste i zaczęłam planować, co tu dobrego przygotować do jedzenia. Już we wstępie dowiemy się które dania możemy zamrozić i co zrobić z resztek dania. Ponadto autorka zdradza sekrety skutecznego planowania posiłków. Pamiętajcie, że planowanie posiłków to przede wszystkim oszczędność czasu, ale również pieniędzy. Pierwszy rozdział to podstawy sztuki przygotowywania posiłków Meal Prep. Drugi to podstawy gotowania i zamrażania posiłków. Niech pierwszy rzuci kamieniem, ten, kto nie wrzuca wszystkich resztek do zamrażalnika. A czy wiecie, że nie każdy produkt nadaje się do mrożenia? Pewnie nie. Co więcej, znajdziemy w książce. Podzielona jest ona na rozdziały: Śniadania, sycące sałatki, bowle zbożowe, makaronowe i warzywne na ciepło, hity z zamrażarki: dania wegańskie, mięso i owoce morza oraz duże porcje i dania z resztek. W rozdziale śniadania znajdziecie pyszne przepisy m.in. Na cytrynowe pieczone pankejki z borówkami na maślance, frittatę z włoską kiełbasą i ricottą czy też smażony ryż śniadaniowy. Sycące sałatki to m.in. Przepis na pyszną sałatkę grecką z ciecierzycą, sałatkę tacos czy też sałatkę krewetkową z koperkiem. W rozdziale bowle zbożowego, makaronowe i warzywne na ciepło znajdziecie oprócz przepisów wskazówki jak skomponować swoje bowle oraz jak zrobić listę zakupów. Niesamowicie zaintrygował mnie przepis na bowle a la california roll oraz na tajskie placuszki krewetkowe z sałatką z ogórka. Kolejny rozdział to zdrowe przekąski gdzie znajdziecie m. In. chipsy z cukinii czy też ogórka nadziewanego sałatką z tuńczyka. No i mój ulubiony rozdział hity z zamrażarki gdzie do gustu przypadły mi przepisy na: rollatini z cukinii, pomidorowe curry ze szpinakiem i ciecierzycą oraz zapiekanka z arancini czy też gumbo z kurczakiem i krewetkami. Mniam, aż zgłodniałam. Podsumowując: książka idealna dla każdego miłośnika dobrego jedzenia. Przepisy są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przy każdym przepisie podane są wartości produktu. Gorąco polecam.
Anonimowy użytkownik
25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem
Lecimy z kolejną recenzją. Tym razem na tapetę trafiła książka "Meal prep. Gotuj raz na cały tydzień" @skinnytaste Gina Homolka @wydawnictwoznakpl. Gdy zobaczyłam zapowiedź wspomnianej pozycji, wiedziałam, że muszę ją mieć. Meal prep, czyli po polsku przygotowanie posiłku, to tematyka, która nie jest mi obca. Zawsze staram dowiedzieć się coś nowego nt. Przygotowywania posiłków. Dlatego też sięgnęłam po książkę @skinnytaste i zaczęłam planować, co tu dobrego przygotować do jedzenia. Już we wstępie dowiemy się które dania możemy zamrozić i co zrobić z resztek dania. Ponadto autorka zdradza sekrety skutecznego planowania posiłków. Pamiętajcie, że planowanie posiłków to przede wszystkim oszczędność czasu, ale również pieniędzy. Pierwszy rozdział to podstawy sztuki przygotowywania posiłków Meal Prep. Drugi to podstawy gotowania i zamrażania posiłków. Niech pierwszy rzuci kamieniem, ten, kto nie wrzuca wszystkich resztek do zamrażalnika. A czy wiecie, że nie każdy produkt nadaje się do mrożenia? Pewnie nie. Co więcej, znajdziemy w książce. Podzielona jest ona na rozdziały: Śniadania, sycące sałatki, bowle zbożowe, makaronowe i warzywne na ciepło, hity z zamrażarki: dania wegańskie, mięso i owoce morza oraz duże porcje i dania z resztek. W rozdziale śniadania znajdziecie pyszne przepisy m.in. Na cytrynowe pieczone pankejki z borówkami na maślance, frittatę z włoską kiełbasą i ricottą czy też smażony ryż śniadaniowy. Sycące sałatki to m.in. Przepis na pyszną sałatkę grecką z ciecierzycą, sałatkę tacos czy też sałatkę krewetkową z koperkiem. W rozdziale bowle zbożowego, makaronowe i warzywne na ciepło znajdziecie oprócz przepisów wskazówki jak skomponować swoje bowle oraz jak zrobić listę zakupów. Niesamowicie zaintrygował mnie przepis na bowle a la california roll oraz na tajskie placuszki krewetkowe z sałatką z ogórka. Kolejny rozdział to zdrowe przekąski gdzie znajdziecie m. In. chipsy z cukinii czy też ogórka nadziewanego sałatką z tuńczyka. No i mój ulubiony rozdział hity z zamrażarki gdzie do gustu przypadły mi przepisy na: rollatini z cukinii, pomidorowe curry ze szpinakiem i ciecierzycą oraz zapiekanka z arancini czy też gumbo z kurczakiem i krewetkami. Mniam, aż zgłodniałam. Podsumowując: książka idealna dla każdego miłośnika dobrego jedzenia. Przepisy są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przy każdym przepisie podane są wartości produktu. Gorąco polecam.