Konto

Ewa Malika Szyc-Juchnowicz

Zobacz więcej
Urodzona i wychowana w Algierii, kraju ciepłym, słonecznym pełnym aromatów egzotycznych ziół i przypraw. Wychowana w szacunku do ojczyzny i nostalgii za Polską i jej smakami. Ukończyła romanistykę na Uniwersytecie Gdańskim pisząc pracę magisterską na temat francuskiego słownictwa kulinarnego. Po ośmiu latach pracy zrezygnowała z nauczania i postanowiłam poświeć się swojej największej pasji – gotowaniu i organizowaniu przyjęć. Odbyła staże w kilku restauracjach. W 2010 roku zostałam finalistką programu „Gotuj o wszystko” organizowanym przez program Dzień dobry TVN. Po dwóch latach przepracowanych jako szef kuchni w restauracji Tabun w Otominie, urzeczywistniła swoje pierwsze marzenie którym było otwarcie własnej restauracji w Gdyni. Finalistka programu Top Chef. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych w Polsce szefowych kuchni, nominowana do nagrody Kobieta Szef przez Gault&Millau Jej dewizą życiową jest " Trzeba mieć odwagę by marzyc i mieć odwagę by realizować własne marzenia".

Bestsellery

DARMOWA DOSTAWA
za zapis do newslettera!
Nowości, promocje, inspiracje – wszystko na Twoim mailu.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 89 zł.