Ta książka to absolutna włoska klasyka kulinarna!
Książka, której wydawcą jest Food Editore, zawiera 1000 najlepszych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie! Począwszy od ciekawych przekąsek, a skońszywszy na przepysznych desereach! Dodatkowo, zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To kompedium wiedzy, wzbogacone równiez o poradnik gotoqania krok po kroku.
Publikacja stanowi idealną bazę wiedzy dla wszysctkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość.
„O kuchni włoskiej powstało już wiele książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań”.
Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej
„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"
Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz
Komentarze czytelników
Pozostaw komentarz...
Komentarze nie są potwierdzone zakupem