Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

Giovanni Ballarini

Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

8.8

(16 ocen) wspólnie z

Oprawa twarda
Liczba stron: 768
Wydawnictwo: Jedność
48,42

48,42 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

89,00 zł - sugerowana cena detaliczna

Do koszyka

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

 

Ta książka to absolutna włoska klasyka kulinarna!

Książka, której wydawcą jest Food Editore, zawiera 1000 najlepszych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie! Począwszy od ciekawych przekąsek, a skońszywszy na przepysznych desereach! Dodatkowo, zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To kompedium wiedzy, wzbogacone równiez o poradnik gotoqania krok po kroku.

Publikacja stanowi idealną bazę wiedzy dla wszysctkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość.

„O kuchni włoskiej powstało już wiele książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań”.
Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej

„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"
Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz

Polecane tytuły

Materiały o książce

Wywiad z Autorem

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem