GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości


Jacob Kenedy

GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

7.0

(1 ocena) wspólnie z

Tłumaczenie: Lucyna Wierzbowska
Oprawa twarda
Liczba stron: 240
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rok wydania: 2021
49,99 17,50

Do koszyka
oszczędzasz: 32,49

Wyślemy w ciągu 24h


Pakiety

+ =
Cena pakietu:
99,89 47,44
Do koszyka
oszczędzasz: 52,45

 

GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

Włoska radość zaklęta w rożku


Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii.

70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato

• szafran i wanilia
• ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
• nuta mandarynki
• biała czekolada z lawendą
• czarny bez z ogórkiem i ginem

Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.

Przekonaj się, jak łatwo można przygotować niebanalne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niewiele składników potrzeba, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.

Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.

Dla wszystkich wielbicieli lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas

„Must have wszystkich miłośników lodów”.
Nigella Lawson

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...