Dobry cukier Słodzimy naturalnie Rafinowane i sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia

Lynne Melcombe

Dobry cukier Słodzimy naturalnie Rafinowane i sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia

Oprawa miękka
Liczba stron: 64
Wydawnictwo: Źródła Życia
10,79

9,16 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

15,00 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

 

Naturalna słodycz bez cienia goryczy

Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.
Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem