Domowy wypiek chleba wyd. 2025 Lauren Chattman Książka
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 5 |
Liczba stron: | 280 |
Format: | 16.3x23.1cm |
Rok wydania: | 2025 |
Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan.
Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
• Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
• Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
• Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
• Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.
Szczegółowe informacje na temat książki Domowy wypiek chleba wyd. 2025
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
EAN: | 9788384000458 |
Autor: | Lauren Chattman |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 5 |
Liczba stron: | 280 |
Format: | 16.3x23.1cm |
Rok wydania: | 2025 |
Data premiery: | 2025-08-19 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo RM sp. z o.o. ul. Mińska 25 03-808 Warszawa PL |
Podobne do Domowy wypiek chleba wyd. 2025
Oceny i recenzje książki Domowy wypiek chleba wyd. 2025
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Pomóż innym i zostaw ocenę!