Dekorowanie ciast ciasteczek i tortów Annie Rigg Książka
Wydawnictwo: | RM |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | drugie |
Liczba stron: | 96 |
Format: | 22.0x23.5cm |
Rok wydania: | 2017 |
Szczegółowe informacje na temat książki Dekorowanie ciast ciasteczek i tortów
Wydawnictwo: | RM |
EAN: | 9788377738801 |
Autor: | Annie Rigg |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | drugie |
Liczba stron: | 96 |
Format: | 22.0x23.5cm |
Rok wydania: | 2017 |
Data premiery: | 2017-11-14 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo RM Mińska 25 03-808 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Dekorowanie ciast ciasteczek i tortów
Inne książki z kategorii Diety
Oceny i recenzje książki Dekorowanie ciast ciasteczek i tortów
Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów to książka, która pozwoli nam nauczyć się profesjonalnej dekoracji słodkości. Jest to odpowiednie dzieło dla osób, które umieją stworzyć dzieła sztuki ze zwykłego przepisu [dania]. Ja uwielbiam się cały czas szkolić i poznawać nowe tajniki cukiernictwa.Annie Reg to autorka książki "dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów". Twórczyni dzieła uwielbia prace ze znanymi szefami kuchni oraz słynnymi osobami, którym próbuje spełnić zaścianki kulinarne w trakcie ich tras koncertowych. Annie Reg to znawczyni dekorowania wszelakich pyszności.W książce znajdziemy wypieki, które możemy potraktować jako prezent dla drugiej osoby, rodziny lub znajomych. Na pewno ucieszą się z ciasteczek,babeczek lub tortu.Dzieło sztuki zostało podzielone na rozdziały:Wstęp książki nazwany jest bogactwo ciast i ciasteczek. Pierwszy rozdział poświęcony jest podstawowym przepisom na: biszkopty, kruche ciasteczka, pierniki, lukry, kremy i masy. Mamy okazji poznać tutaj proste sposoby dekorowania, barwienia lukru, stosowania posypek lub barwnych brokatów. W tym dziale możemy również zapoznać się z różnymi radami i wskazówkami. Kolejne trzy działy poświęcone są przepisom na ciasteczka, babeczki i torty. Wszystko jest bardzo dokładnie opisane krok po kroku i sfotografowane. Bardzo łatwo jest sporządzić smakowych.Gotowe smakołyki prezentują się przepięknie i zachęcają do posmakowania ich. Do tworzenia dzieł sztuki możemy wykorzystać np. szprycę z pergaminu, wzory do wytłaczania pasty cukrowej lub lukru, a także sposobu na kandyzowanie płatków kwiatów. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że do tworzenia dekoracji nie musimy posiadać specjalistycznych narzędzi.Książka "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to publikacja skierowana do osób, które chciałaby się nauczyć profesjonalnie ozdabiać słodkości. Dzieło to wspaniałe źródło inspiracji dla miłośników cukiernictwa.
Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów to książka, która pozwoli nam nauczyć się profesjonalnej dekoracji słodkości. Jest to odpowiednie dzieło dla osób, które umieją stworzyć dzieła sztuki ze zwykłego przepisu [dania]. Ja uwielbiam się cały czas szkolić i poznawać nowe tajniki cukiernictwa.Annie Reg to autorka książki "dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów". Twórczyni dzieła uwielbia prace ze znanymi szefami kuchni oraz słynnymi osobami, którym próbuje spełnić zaścianki kulinarne w trakcie ich tras koncertowych. Annie Reg to znawczyni dekorowania wszelakich pyszności.W książce znajdziemy wypieki, które możemy potraktować jako prezent dla drugiej osoby, rodziny lub znajomych. Na pewno ucieszą się z ciasteczek,babeczek lub tortu.Dzieło sztuki zostało podzielone na rozdziały:Wstęp książki nazwany jest bogactwo ciast i ciasteczek. Pierwszy rozdział poświęcony jest podstawowym przepisom na: biszkopty, kruche ciasteczka, pierniki, lukry, kremy i masy. Mamy okazji poznać tutaj proste sposoby dekorowania, barwienia lukru, stosowania posypek lub barwnych brokatów. W tym dziale możemy również zapoznać się z różnymi radami i wskazówkami. Kolejne trzy działy poświęcone są przepisom na ciasteczka, babeczki i torty. Wszystko jest bardzo dokładnie opisane krok po kroku i sfotografowane. Bardzo łatwo jest sporządzić smakowych.Gotowe smakołyki prezentują się przepięknie i zachęcają do posmakowania ich. Do tworzenia dzieł sztuki możemy wykorzystać np. szprycę z pergaminu, wzory do wytłaczania pasty cukrowej lub lukru, a także sposobu na kandyzowanie płatków kwiatów. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że do tworzenia dekoracji nie musimy posiadać specjalistycznych narzędzi.Książka "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to publikacja skierowana do osób, które chciałaby się nauczyć profesjonalnie ozdabiać słodkości. Dzieło to wspaniałe źródło inspiracji dla miłośników cukiernictwa.