Kuchnia powojenna Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj


Elżbieta Kiewnarska

Kuchnia powojenna Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj

Oprawa twarda
Liczba stron: 140
Wydawnictwo: Graf_ika
65,00 39,51

Do koszyka
oszczędzasz: 25,49

Zamówienie wyślemy 2020-02-24


Pakiety

+ =
Cena pakietu:
114,90 69,45
Do koszyka
oszczędzasz: 45,45

 

"Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...