– KUP TERAZ, ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ!
Konto

Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo Michael Dietz Książka

Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
25,73 zł
34,30 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: Vital
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 124
Format: 14.5x20.5cm
Rok wydania: 2023
Zobacz więcej

Podobne do Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem. Trwale, smacznie, zdrowo.

Szczegółowe informacje na temat książki Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Wydawnictwo: Vital
EAN: 9788365404572
Autor: Michael Dietz
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 124
Format: 14.5x20.5cm
Rok wydania: 2023
Data premiery: 2017-03-24
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Wydawnictwo Vital
Antoniuk Fabryczny 55/24
15-762 Białystok
PL
e-mail: [email protected]

Oceny i recenzje książki Żywność fermentowana i probiotyczna Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Nowości

DARMOWA DOSTAWA
za zapis do newslettera!
Nowości, promocje, inspiracje – wszystko na Twoim mailu.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 89 zł.