PayPo – KUP TERAZ, ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ!SZCZEGÓŁY>>

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej Joanna Ozdarska Książka

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej
38,40 zł
38,00 zł - sugerowana cena detaliczna
Wyślemy w ciągu 24h
Wydawnictwo: Format-AB
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Liczba stron: 272
Format: 170x230mm
Rok wydania: 2018
Zobacz więcej
38,40 zł
Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych”. Ma on również poszerzyć kompetencje zawodowe osób odpowiedzialnych za planowanie i organizację żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Pozycja bogata jest w treści dotyczące aktualnej wiedzy o składzie i wartości odżywczej żywności oraz racjonalnym odżywianiu. Charakteryzuje również zagrożenia zdrowotne, jakie niesie ze sobą niezbilansowana dieta współczesnego człowieka. Pogłębia edukację żywieniową, zachęca do zdrowego stylu życia. Przyszłych żywieniowców zaś uwrażliwia na odpowiedzialność za zdrowie konsumentów. W podręczniku zaprezentowano, jak planować jadłospisy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia oraz zaleceniami aktualnych norm żywieniowych. Uczy organizacji żywienia, jej planowania, rozliczania i oceny. Materiał podręcznika i zadania podsumowujące rozdziały utrwalają praktyczne umiejętności z zakresu: planowania posiłków i układania jadłospisów, przestrzegania zasad zamienności produktów, obliczania wartości energetycznej i odżywczej potraw, stosowania metody oceny sposobów żywienia, oceniania jadłospisów i podejmowania działań korygujących przestrzegając zasad racjonalnego żywienia, korzystania ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania, rozliczania i oceny żywienia. Książka wprowadza również w świat komputerowych baz danych żywieniowych i programów, które ułatwiają bieżącą ocenę żywienia, jej rozliczanie i dokonywanie korekty jadłospisów. W ostatnim rozdziale zawarto również ankiety, które można wykorzystać do oceny własnego sposobu żywienia, jak i do analizy jakości planowanych jadłospisów. Rozdziały podręcznika mają przejrzysty układ: wstęp wprowadzający w zagadnienia rozdziału, treści merytoryczne i opisujące je ilustracje, schematy oraz układy graficzne. Zawierają podsumowujące ćwiczenia i zadania testowe, z którymi uczniowie i słuchacze mogą zetknąć się na egzaminie. Rozdziały i podrozdziały mają na końcu „słowniczek trudniejszych pojęć”, który pozawala na wyjaśnianie dodatkowych ważnych i czasem skompilowanych treści wykraczających poza umiejętności efektów kształcenia kwalifikacji TG.16.

Szczegółowe informacje na temat książki Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej

Wydawnictwo: Format-AB
EAN: 9788389184825
Autor: Joanna Ozdarska
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Liczba stron: 272
Format: 170x230mm
Rok wydania: 2018

Podobne do Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej

Oceny i recenzje książki Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Nowości

Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość