Czy wiesz, że statystycznie każdy Polak je ponad 100 litrów zup rocznie? Robi wrażenie, prawda? Polacy dosłownie uwielbiają zupy - jedzą ich najwięcej na świecie. Dla wielu osób zupa jest nieodzowną częścią obiadu. Przypomnij sobie słowa babci o magicznych właściwościach leczniczych rosołu albo smak chłodnika w upalne dni. Aż ślinka cieknie… Książka Jolanty Naklickiej-Kleser, znanej z „Pytania na śniadanie” zawiera aż sto jej autorskich przepisów na tę wspaniałą potrawę!
Masz ochotę na rozgrzewającą i regenerującą zupę? Albo idealną na upały, poprawiającą nastrój lub nadającą się na wykwintne przyjęcie? Nic prostszego, wystarczy sięgnąć do „Zupa dobra na wszystko”, a na pewno znajdziesz, to czego szukasz.
Jeśli jeszcze nie miałeś okazji spróbować kuchni Joli, to nawet nie wiesz, ile tracisz! Ta książka pełna jest przepisów sporządzonych od serca, które zadowolą nawet największego łasucha. To doskonała mieszanka kulinarnych propozycji zarówno dla fanów unowocześnionej klasyki, jak i dla tych z Was, którzy w jedzeniu nieustannie szukają nowych smaków. - Tamara Gonzalez Perea.
Od dziecka miałem do zup dość chłodny stosunek. Ale dzięki Joli, którą poznałem w programie Pytanie na Śniadanie, zmieniłem podejście i nie mam pytań. Właściwie mam ich wiele, bo nie mogę się nadziwić, skąd aż taka paleta smaków w niby zwykłej zupie. Na pewno dzięki tej książce znalazłem część odpowiedzi, ale z każdym rozdziałem staje się coraz bardziej głodny, bynajmniej nie tylko kulinarnej wiedzy. - Robert Sharif El Gendy.
Komentarze czytelników
Pozostaw komentarz...
Komentarze nie są potwierdzone zakupem