Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać


Jaś Kapela

Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

7.2

(159 ocen) wspólnie z

Broszurowa ze skrzydełkami
Liczba stron: 336
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
34,90 19,74

Do koszyka
oszczędzasz: 15,16

Zamówienie wyślemy 2021-10-22


Pakiety

+ =
Cena pakietu:
74,80 43,68
Do koszyka
oszczędzasz: 31,12
+ =
Cena pakietu:
74,80 43,68
Do koszyka
oszczędzasz: 31,12
+ =
Cena pakietu:
74,80 43,68
Do koszyka
oszczędzasz: 31,12
1/3

 

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...