Napiwku nie będzie Sekrety kelnerów Justyna Pobiedzińska Książka
Wydawnictwo: | Agora |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa ze skrzydełkami |
Liczba stron: | 272 |
Format: | 135x210mm |
Rok wydania: | 2021 |
Szczegółowe informacje na temat książki Napiwku nie będzie Sekrety kelnerów
Wydawnictwo: | Agora |
EAN: | 9788326832437 |
Autor: | Justyna Pobiedzińska |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa ze skrzydełkami |
Liczba stron: | 272 |
Format: | 135x210mm |
Rok wydania: | 2021 |
Data premiery: | 2020-02-26 |
Podmiot odpowiedzialny: | Agora Książka i Muzyka sp. z o.o Czerska 8/10 00-732 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Napiwku nie będzie Sekrety kelnerów
Inne książki z kategorii Fakt
Oceny i recenzje książki Napiwku nie będzie Sekrety kelnerów
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Baaaardzo ciekawa propozycja. Mentalność Polaków to temat rzeka. Potrafimy ufać obcym ludziom, a nienawidzić się w rodzinach. To niesamowite jak wiele rzeczy zaskakują nas samych. Bardzo fajny pomysł na książkę. Szczerze mówiąc chętnie przeczytałbym drugą część
Świetnie napisana książka. Bycie kelnerem wydaje się prostą pracą. Nic bardziej mylnego. Każdy zawód, w którym mamy kontakt z drugim człowiekiem wymaga od nas nie lata umiejętności, opanowania i empatii. A jeśli dochodzi do tego jeszcze alkohol... Bycie kelnerem okazuje się pracą bardzo dynamiczną i różnorodną. Zawsze możemy poznać kogoś nowego i dowiedzieć się o nim rzeczy ciekawych, które nie zawsze nas interesują. Bywają klienci zabawni, ale często są bardzo trudni. Szanujcie pracę kelnerów, bo nie jest tak łatwo jak mogłoby się wydawać.
Na swojej drodze spotkałam wielu ludzi. Przez cały okres studiów pracowałam jako kelnerka w jednej z warszawskich knajpek. Mogę Wam zapewnić, że opisywane historie są na pewno prawdziwe. Ludzie przychodzący zrelaksować się, odpocząć i napić alkoholu w barze/pubie/restauracji są zupełnie inni niż np. w pracy. Może i są bardziej wyluzowani, ale często po spożyciu alkoholu chcą odreagować problemy na innych. Książka jest bardzo ciekawa.
Baaaardzo ciekawa propozycja. Mentalność Polaków to temat rzeka. Potrafimy ufać obcym ludziom, a nienawidzić się w rodzinach. To niesamowite jak wiele rzeczy zaskakują nas samych. Bardzo fajny pomysł na książkę. Szczerze mówiąc chętnie przeczytałbym drugą część
Świetnie napisana książka. Bycie kelnerem wydaje się prostą pracą. Nic bardziej mylnego. Każdy zawód, w którym mamy kontakt z drugim człowiekiem wymaga od nas nie lata umiejętności, opanowania i empatii. A jeśli dochodzi do tego jeszcze alkohol... Bycie kelnerem okazuje się pracą bardzo dynamiczną i różnorodną. Zawsze możemy poznać kogoś nowego i dowiedzieć się o nim rzeczy ciekawych, które nie zawsze nas interesują. Bywają klienci zabawni, ale często są bardzo trudni. Szanujcie pracę kelnerów, bo nie jest tak łatwo jak mogłoby się wydawać.
Na swojej drodze spotkałam wielu ludzi. Przez cały okres studiów pracowałam jako kelnerka w jednej z warszawskich knajpek. Mogę Wam zapewnić, że opisywane historie są na pewno prawdziwe. Ludzie przychodzący zrelaksować się, odpocząć i napić alkoholu w barze/pubie/restauracji są zupełnie inni niż np. w pracy. Może i są bardziej wyluzowani, ale często po spożyciu alkoholu chcą odreagować problemy na innych. Książka jest bardzo ciekawa.
Książka bardzo ciekawa, fajny pomysł, mam wrażenie, że nikt nigdy nie pomyślał, że z tematu tak oczywistego i z zawodu o dość małym prestiżu można napisać książkę, która będzie w stanie pokazac i uśwadomić masy o realiach, ale i ukazać prawdę o wykonywaniu zawodu kelnera. Do przeczytania na raz, świetna książka, bardzo ciekawa i intrygująca.
Świetna ksiażka, napisana w przyjemny sposób i widać, że autorka ma dobre, życzliwe podejście do osób, z którymi rozmawiała. Pokazuje zza kulisowe życie i pracę osób, z którymi stykamy się każdego dnia, a jakże rzadko zdajemy sobie sprawę z ich poświecenia i trudów pracy. Polecam, interesująca lektura
Ciekawa, interesująca, wciągająca i szczera opowieść o kulisach pracy jako kelner, barman, bufetowa. Te zawody skrywają więcej tajemnic niż nam sie wydaje, a po słynnej aferze z 2014 roku jest to jeszcze bardziej intrygujące. Polecam, fajna do przeczytania w jeden wieczór książka ;)
Na co dzień pracuję w restauracji i byłam ciekawa jak autorka ugryzie ten temat. Szczerze powiem, że kelnerzy nie są skorzy do zwierzeń, a tutaj proszę, mamy świetny reportaż. Książka w punkt opisuje wszystko co dzieje się w świecie gastronomi. Czy łatwo być kelnerem? Otóż nie. Zachęcam do przeczytania tej książki i zapoznania się z zawodem, których tylko z wierzchu wydaje się prosty i przyjemny.