Czy wiesz, że piec piekarski ma już ponad 5000 lat?
Czy pamiętasz niezapomniany zapach i smak chleba z dzieciństwa?
Dzięki tej książce poznasz nie tylko budowę, ale także historię, tradycje i metody wypieku chleba w najbardziej naturalny sposób. Piece służą także do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów, warzyw, zapiekanek, pizzy, a nawet mięs. Kilkanaście oryginalnych i tradycyjnych przepisów zawartych w książce pozwala sprawdzić się doskonale w roli piekarza.
Dzięki przedstawionym tutaj szczegółowym instrukcjom, w zależności od potrzeb i możliwości (także finansowych), można samemu krok po kroku zbudować piec piekarski: począwszy od prostego małego pieca z gliny, przez piec ogrodowy, a skończywszy na murowanym piecu piekarskim w domu. Budowa pieca z tą książką będzie przebiegała bezproblemowo, ponieważ uwzględniono materiały budowlane dostępne na polskim rynku.
Mamy nadzieję, że książka ta zachęci do kontynuowania wspaniałej tradycji wypieku chleba i nie tylko...
Komentarze czytelników
Pozostaw komentarz...
Komentarze nie są potwierdzone zakupem