Konto

Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii Opracowanie Zbiorowe Książka

Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii
Chwilowo niedostępny
37,43 zł
49,90 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: Edipresse Polska
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Liczba stron: 236
Format: 19.0x26.0cm
Rok wydania: 2019
Zobacz więcej

Podobne do Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii

Zioła na talerzu to 15 barwnych historii utalentowanych kucharzy i blogerów, którzy zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół. Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową, Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym świeże zioła grają pierwszoplanowe role. Samar Khanafer zaserwuje dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée. To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce, która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami.

Szczegółowe informacje na temat książki Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii

Wydawnictwo: Edipresse Polska
EAN: 9788381173223
Autor: Opracowanie Zbiorowe
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Liczba stron: 236
Format: 19.0x26.0cm
Rok wydania: 2019
Data premiery: 2018-04-03
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: EDIPRESSE POLSKA S.A.
ul. Wiejska 19
00-480 Warszawa
PL

Metody dostawy

Typ wysyłki Do 298,99 zł Od 299,00 zł
Automat GLS Punkt GLS
Automat GLS Punkt GLS
7,99 zł 0,00 zł
Pocztex Punkt ORLEN Paczka DPD Pickup - Punkt odbioru Pocztex Automat DPD Pickup - Automat paczkowy
Pocztex Punkt ORLEN Paczka DPD Pickup - Punkt odbioru Pocztex Automat DPD Pickup - Automat paczkowy
10,99 zł 0,00 zł
Kurier GLS
Kurier GLS
12,99 zł 0,00 zł
Pocztex - Kurier 48 Kurier - DPD InPost Kurier
Pocztex - Kurier 48 Kurier - DPD InPost Kurier
14,99 zł 0,00 zł
InPost Paczkomat 24/7
InPost Paczkomat 24/7
14,99 zł 0,00 zł
Płatność przy odbiorze +5 zł +5 zł
Typ wysyłki
Partnerskie punkty odbioru
do 29,98 zł do 59,99 zł od 60,00 zł
Gdańsk
Gdańsk – ul. Kartuska 195 A/12 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Gdańsk – ul. Obrońców Wybrzeża 3A lok U5A 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Bydgoszcz
Bydgoszcz – Jerzego Rupniewskiego 11 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Białystok
Białystok – ul. Legionowa 9/1/lok. 29 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Białystok – ul. Warszawska 79 lok. 6 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Częstochowa
Częstochowa – Fonte ul. Jasnogórska 48/1 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Częstochowa – ul. Michałowskiego 11/13 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Gdynia
Gdynia – ul. Krasickiego 10 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Gorzów Wielkopolski
Gorzów Wielkopolski – ul. Garbary 18 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków
Kraków – Przejście podz. Rakowicka i Wita Stwosza 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – ul. Mitery 8 (obok Kalwaryjskiej) 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – Nowa Huta, Os. Teatralne 33a 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – ul. Urzędnicza 30/Lokal 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kraków – ul. Witosa 39 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Olsztyn
Olsztyn – Punkt Partnerski WIN-CIN ul. Jagielończyka 38 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Poznań
Poznań – Głogowska 60 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Rzeszów
Rzeszów – ul. Podwisłocze 2B/3 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Wrocław
Wrocław – ul. Tęczowa 25 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Wrocław – Tadeusza Kościuszki 49 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa
Warszawa – ul. Ogrodowa 13/29 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa – al. Jana Pawła II 61/226 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa – al. Niepodległości 76/78/111 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Warszawa – ul. Ratuszowa 11 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Kłaj
Kłaj – KŁAJ 650/7 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Skawina
Skawina – Panattoni Park III, ul. Majdzika 15 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Lublin
Lublin – ul. Nadbystrzycka 39 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Łódź
Łódź – Plac Barlickiego BOKS 135 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł
Ząbki
Ząbki – ul. Hugona Kołłątaja 8A 5,99 zł 3,99 zł 0,00 zł

Inne książki Opracowanie Zbiorowe

Oceny i recenzje książki Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Katarzyna Kat 28/01/2019
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.

Anonimowy użytkownik 25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.

Katarzyna Kat 28/01/2019
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.

Anonimowy użytkownik 25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.

Bestsellery

Z tego samego wydawnictwa

DARMOWA DOSTAWA
za zapis do newslettera!
Nowości, promocje, inspiracje – wszystko na Twoim mailu.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 89 zł.