Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii Opracowanie Zbiorowe Książka
Wydawnictwo: | Edipresse Polska |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Liczba stron: | 236 |
Format: | 19.0x26.0cm |
Rok wydania: | 2019 |
Kup w zestawie
Szczegółowe informacje na temat książki Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii
Wydawnictwo: | Edipresse Polska |
EAN: | 9788381173223 |
Autor: | Opracowanie Zbiorowe |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Liczba stron: | 236 |
Format: | 19.0x26.0cm |
Rok wydania: | 2019 |
Data premiery: | 2018-04-03 |
Język wydania: | polski |
Zainspiruj się podobnymi wyborami
Podobne do Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii
Inne książki Opracowanie Zbiorowe
Oceny i recenzje książki Zioła na talerzu 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii
Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.
Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.
Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.
Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.