Technologia produkcji wina

Yair Margalit

Technologia produkcji wina

Oprawa miękka
Liczba stron: 244
Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

77,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

77,99 zł - cena detaliczna

Chciałbyś, aby ta książka była dostępna w sprzedaży? Wpisz swój e-mail, powiadomimy Cię, jeśli będzie znów dostępna.

Powiadom mnie Powiadom mnie

 

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.

Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.

Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.

Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem