Czas na tarty!
To uniwersalne wypieki, których spody z ciasta kruchego lub francuskiego wypełnia się nadzieniami z mięsem, warzywami, grzybami, serami, owocami czy orzechami. Ta różnorodność sprawia, że nigdy się nie nudzą i są świetne na rozmaite okazje.
W tej książce znajdziesz bogaty wybór przepisów na tarty w wydaniu słodkim i słonym. Dzięki nim możesz przygotować np. sycącą tartę cebulową, a gdy spodziewasz się gości – wyrafinowaną tartę ze szparagami i z kozim serem lub urocze tartaletki z porem i cukinią. Na niedzielny deser proponujemy tartę czekoladową z truskawkami, tartę cytrynową z bezą lub tartaletki z budyniem i czarną porzeczką. A to tylko kilka kuszących specjałów, które znajdziesz w „Tartach na słodko i słono”.
Komentarze czytelników
Pozostaw komentarz...
Komentarze nie są potwierdzone zakupem