Czerwone złoto. Kryminał kulinarny

Tom Hillenbrand

Czerwone złoto. Kryminał kulinarny

6.6

(105 ocen) wspólnie z

Tłumaczenie: Robert Kędzierski, Anna Krochmal
Broszurowa ze skrzydełkami
Liczba stron: 348
Wydawnictwo: Smak Słowa
17,50

19,10 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

34,99 zł - sugerowana cena detaliczna

Do koszyka

Zamówienie wyślemy 2024-11-06

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota – i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.

Polecane tytuły

Materiały o książce


Ebook i Audiobook
dostępny na





Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem