Jadłonomia po polsku


Marta Dymek

Jadłonomia po polsku

8.5

(275 ocen) wspólnie z

Oprawa twarda
Liczba stron: 280
Wydawnictwo: Marginesy
69,90 39,89

Do koszyka
oszczędzasz: 30,01

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!


Pakiety

+ =
Cena pakietu:
119,80 69,83
Do koszyka
oszczędzasz: 49,97
+ =
Cena pakietu:
114,80 66,83
Do koszyka
oszczędzasz: 47,97
+ =
Cena pakietu:
114,80 66,83
Do koszyka
oszczędzasz: 47,97
1/3

 

Tradycyjne potrawy też mogą wyglądać spektakularnie i pysznie smakować. Do tego nie potrzeba wyszukanych i trudno dostępnych składników, a także zdolności na miarę masterchefa.

„Jadłonomia po polsku” to książka kulinarna podzielona zgodnie z porami roku i to nie jest pomyłka, że rozdziałów jest sześć. Warto pamiętać o przedwiośniu i przedzimiu, o których tak często zapominamy. Każdy sezon wiąże się z innymi smakami. Wiosną czas na nowalijki, zimą na kiszone ogórki. Co pomiędzy? Może barszcz z wędzonymi śliwkami albo kanapki z pastą z ciecierzycy!

Oprócz niesamowitych przepisów, znajdują się tam praktyczne porady, które wzbogacają smak potraw i sprawiają, że gotowanie będzie już tylko przyjemnością. Czy wiesz, że do rosołu można dodać bób, który podkreśli jego smak? Jak zrobić rewelacyjny pasztet bez konieczności pieczenia? Dlaczego do bigosu warto dodać kawałek dyni?

Gotuj roślinnie po polsku!

Polecane tytuły

Materiały o książce

Profil w serwisie Facebook


Kanał Jadłonomii na Youtube

Profil w serwisie Instagram

Recenzje

Jadłonomia

Świetna książka kulinarna. Jestem wierną fanką Jadłonomii i kolekcjonuje wszystkie książki po kolei! Również i tej nie może braknąć na mojej półce :D rozwiń tekst...

„Jadłonomia po polsku"

Nie masz pomysłu na obiad? Lubisz polską kuchnię, ale jest dla Ciebie za tłusta? Przekonaj się, że nie tylko tłuste, mięsne potrawy są tradycją polskiej kuchni. Najlepszym tego przykładem są potrawy wiosenne - barszcz czerwony, młoda kapustka i wszystkie nowalijki, a zimą - kiszona kapusta i ogórki. Ale jak to połączyć, jak to przygotować? Tu podpowiada Marta Dymek w swojej książce „Jadłonomia po polsku". rozwiń tekst...

Przepisy

Kolejna dawka przepisów od Marty Dymek! Kobieta, która zaskakuje swoimi pomysłami kulinarnymi. Dzięki niej, odkryłam kiedy, co i jak gotować. Tym razem zachęca nas do tradycyjnych polskich dań z małym urozmaiceniem. Świetna sprawa! rozwiń tekst...

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...