Zioła Nowa encyklopedia Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i kosmetyce


Paola Mancini, Barbara Polettini

Zioła Nowa encyklopedia Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i kosmetyce

Oprawa twarda
Liczba stron: 384
Wydawnictwo: Jedność
55,00 31,04

Do koszyka
oszczędzasz: 23,96

Zamówienie wyślemy 2019-09-18

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
99,90 57,98
Do koszyka
oszczędzasz: 41,92
+ =
Cena pakietu:
94,90 54,98
Do koszyka
oszczędzasz: 39,92
+ =
Cena pakietu:
94,90 54,98
Do koszyka
oszczędzasz: 39,92
+ =
Cena pakietu:
94,90 54,98
Do koszyka
oszczędzasz: 39,92
1/4

 

Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.

Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach – są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne.

Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.



Odbiorcy

- miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem

- osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę



Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii

- to praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne

- jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą szybko przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...