Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza

Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza

Oprawa twarda
Liczba stron: 288
Wydawnictwo: Pascal
54,39

51,11 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

99,99 zł - sugerowana cena detaliczna

Do koszyka

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

 

Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie chcieli nawet słyszeć pytania o to, czy do małży używają czarnego, czy białego pieprzu. A ja chciałam znać szczegóły...

Tessa Kiros

Wenecja to włoskie królestwo soli oraz pereł, prosecco oraz syren, bigoli oraz polenty. Tessa przemierza miasto, chłonie jego atmosferę, a z dalaod obleganych przez turystów lokali znajduje autentyczne weneckie jedzenie.

Rybne carpaccio z różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, lasagne z owocami morza, kurczak w pomidorach, gotowane jabłka z amaretti – przepisy prosto z kuchni wenecjan. Prawdziwe, nieraz pilnie strzeżone, są jednym ze skarbów tego miasta. Z pomocą siostry swojego męża (w połowie wenecjanki), Tessa uchyla w tej książce rąbka tajemnicy.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem