Usługi żywieniowe w hotelarstwie Hotelarstwo Tom 4 Podręcznik Kwalifikacja T.12 Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna

Krzywda Sebastian

Usługi żywieniowe w hotelarstwie Hotelarstwo Tom 4 Podręcznik Kwalifikacja T.12 Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna

Oprawa miękka
Liczba stron: 128
Wydawnictwo: WSiP
44,62

44,62 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

48,10 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Zamówienie wyślemy 2024-05-20

 

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem