Superfoods to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Na miano „superżywności” zasługują produkty naturalne, nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni. Ale wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również wiele superfoods.
Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W książce „Super Żywność, czyli superfoods po polsku” pokazuje, że nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach nieznanych produktów. Aby „super się odżywiać” można sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach - produkty z naszych lasów i grządek. Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia, z własnego doświadczenia podpowiada, jak za pomocą niewyszukanych potraw wprowadzić zdrowie do swojego menu. Liczne przepisy pomogą zrozumieć, na czym polega ta „dobra zmiana”.
Komentarze czytelników
Pozostaw komentarz...
Komentarze nie są potwierdzone zakupem