Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Anna Kmiołek-Gizara

Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Oprawa miękka
Liczba stron: 680
Wydawnictwo: WSiP
67,55

67,55 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

75,40 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Zamówienie wyślemy 2024-05-09

 

W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem