Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 2 T.6 Szkoła ponadgimnazjalna


Namysław Iwona, Górska Lidia

Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 2 T.6 Szkoła ponadgimnazjalna

Oprawa miękka
Liczba stron: 488
Wydawnictwo: WSiP
46,50 43,37

Do koszyka

Wyślemy w ciągu 24h

 

Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...