Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 2 T.6 Szkoła ponadgimnazjalna

Górska Lidia, Namysław Iwona

Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 2 T.6 Szkoła ponadgimnazjalna

Oprawa miękka
Liczba stron: 488
Wydawnictwo: WSiP
56,25

56,25 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

63,80 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.

 

Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną.

Polecane tytuły

Materiały o książce

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...

Komentarze nie są potwierdzone zakupem