Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie


Ika Graboń

Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie

Oprawa twarda
Liczba stron: 296
Wydawnictwo: Otwarte
Rok wydania: 2017
39,90 26,73

Do koszyka
oszczędzasz: 13,17

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
59,89 27,73
Do koszyka
oszczędzasz: 32,16
+ =
Cena pakietu:
59,89 27,73
Do koszyka
oszczędzasz: 32,16
+ =
Cena pakietu:
79,80 48,67
Do koszyka
oszczędzasz: 31,13
+ =
Cena pakietu:
72,80 44,82
Do koszyka
oszczędzasz: 27,98
1/4

 

Podobno w żyłach lekarzy płynie kawa, programiści zamieniają kofeinę w kod, a technicy laboratoryjni rodzą się z kubkiem kawy w dłoni.

Kawa to najpopularniejszy napój na świecie. Wielu z nas nie może bez niej żyć: niektórzy zadowalają się rozpuszczalną zalewaną wrzątkiem, inni nie mogą się obyć bez ekspresu do kawy, są też i tacy, którzy weszli na wyższy poziom wtajemniczenia i przepadają za arabicą z chemexa.

Z tej książki dowiesz się, co naprawdę przyciąga nas do kawy, co wpływa na jej smak, czym jest sensoryka i cupping. Podpowiemy, jak znaleźć tę odpowiednią, ulubioną, jedyną oraz wyjaśnimy, na czym polegają alternatywne sposoby parzenia i jakie są ich supermoce. Jeśli nudzi cię już twoja mała czarna lub chcesz poznać lepiej swój obiekt pożądania, zapraszamy w podróż do świata specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy.

Oto obowiązkowa pozycja na półce każdego kawosza.

Ika Graboń: Jestem jak kawa z dripa: na luzie, a zapadam w pamięć. Cały świat odbieram zmysłem węchu i dlatego tak uwielbiam kawę.

Jestem sensorykiem, baristą i trenerem oraz certyfikowanym sędzią Mistrzostw Polski Barista, Mistrzostw Polski Brewers Cup i Mistrzostw Polski Latte Art. Należę do Specialty Coffee Association. Doradzam i szkolę w branży HoReCa i specialty coffee.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...